Actis Plaatsing Triso Hybrid S in een dak en tegen de muur PDF

 

 

 

 

PDF :  Installatie Gids Actis Triso Hybrid S Daken en Muren 

 

 

 

Voor het isoleren van daken en muren.

Met gebruik van TRISO HYBRID S

Isolatie en dampscherm samen.

 

Bij nieuwbouw of renovatie verricht langs de buitenzijde van de woning. Gebruik bij renovaties. Installatie op de aanwezige kepers. Reeds bestaande binnenafwerking blijft ongedeerd.

De TRISO HYBRID S wordt horizontaal afgerold over de kepers en vastgeniet

Vervolgens wordt opnieuw een rij latten aangebracht waarvan de tussenruimte moet zorgen voor een afgesloten luchtspouw. Hierop komt dan terug, horizontaal gelegd, de Boost’R Hybrid S (= isolatie en onderdak), gevolgd door de tengellatten en panlatten en uiteindelijk de afwerking (dakpannen, leien, … ).

Het gebruik van Isoclips

Hier wordt de luchtspouw boven de Triso Hybrid S gecreëerd door het gebruik van Isoclips.

Door onderaan gebruik te maken van een dwarsbalk tussen de kepers, kan de Triso Hybrid S , naar omhoog geplooid, de luchtspouw afsluiten tegen de nog te plaatsen Boost’R Hybrid S.

Hier worden de Isoclips vastgenageld. Onregelmatige vormen zijn geen probleem.

Gebruik bij nieuwbouw, eveneens geïnstalleerd langs de buitenzijde van de woning.

Rechtstreeks geplaatst op de kepers of spanten en met gebruik van Isoclips.

Op deze foto is bovenop de Triso Hybrid S , al gedeeltelijk de Boost’R Hybrid S aangebracht en hierop reeds de tengellatten en de panlatten.

Een ander werf waar de dakwerker de luchtspouw heeft gecreëerd door latten, zijdelinks op de kepers gehecht, waarmee hij de Triso Hybrid S verlaagt naar een lager niveau. Hier merk je dat de creativiteit van de vakman voor diverse oplossingen kan zorgen.

Een binnenzicht op een gebouw waar de Triso Hybrid S werd gebruikt om het dak te isoleren.

Installatie verricht zowel langs de buitenkant als langs de binnenzijde van de woning.

Terwijl langs de buitenkant de Boost’R Hybrid S reeds is geplaatst, wordt nu ook langs de binnenkant (of warme zijde) de Triso Hybris S geïnstalleerd. De afgesloten luchtspouw bevindt zich hier tussen de twee isolatiedekens en omkaderd door de kepers en de dwarsbalken.

De verschillende stroken van de Triso Hybrid S worden aan elkaar gehecht door de geïntegreerde kleefstrips of door Actis tapes (bv. de Multidhésif) of soms zelfs door beiden samen. Zo bekomt men een hermetisch afgesloten geheel dat lucht- en dampdicht is.

Isolatie langs de binnenkant van de woning.

Naast het dak worden hier ook de muren met de Triso Hybrid S geïsoleerd.

Na het dakgedeelte te hebben geïsoleerd gaat men gewoon verder met de zijmuren.

Zicht op een volledige, geïsoleerde wand; daarna dienen nog de schuine zijwanden en het horizontale bovengedeelte geïsoleerd te worden.

Fotoreeks van een oude, grote zolder die langs de binnenzijde wordt geïsoleerd.

Foto 1: Bij dit zwaar uitgevoerd timmerwerk zijn de panlatten, kepers, gordingen en muurplaat duidelijk te zien.

Foto 2: De eerste laag TRISO HYBRIS S wordt onderaan tegen de kepers en tussen de gordingen aangebracht.

Foto 3: De Triso Hybrid S wordt als een isolatiedeken mee rond de gordingen aangebracht, zodat de isolatie één geheel gaat vormen en ook de luchtdichtheid tegelijkertijd verzekerd is.

Foto 4: Midden tussen de gordingen heeft men een (gele) steunlat aangebracht om de isolatie te ondersteunen. De muren worden ook al bekleed met de TRISO HYBRID S.

Foto 5: Het isoleren van de muren gaat ondertussen verder.

Foto 6: Uiteindelijk is heel de zolder geïsoleerd en moet er alleen nog maar een afwerking met bv. gipsplaten gebeuren.

Hier werd dus alleen de Triso Hybrid S gebruikt. Indien men later beslist om ook de dakpannen te vervangen, kan men nog altijd de Boost’R Hybrid op de kepers leggen; zo bekomt men dan een bijkomende isolatie die tegelijkertijd ook de functie van onderdak en/of regenscherm vervult.

 

Op een ander werf.

Bij deze zolder blijven de gordingen vrij. Door de Triso Hybrid S plat te drukken tussen de gordingen en de aangebrachte steunlatten, wordt het geheel hermetisch afgesloten zodat het lucht- en dampdicht is. Nadat de gipsplaten op deze steunlatten zijn bevestigd, blijven de houten gordingen zichtbaar en wordt het karakteristieke uitzicht van de zolder behouden.

Hier wordt de Triso Hybrid S gekneld tussen het metalen profiel en de muur om alzo het dakgedeelte luchtdicht af te sluiten.

Hetzelfde gebeurt hier met de zijkanten tegen de muur.

Daarna worden de tussenprofielen aangebracht waarop de gipsplaten worden gemonteerd.

Hier kan je zien hoe de technische nutsleidingen (bv. voor elektriciteit) worden aangebracht in de ruimte of luchtspouw tussen isolatie en nog uit te voeren afwerking (bv. gipsplaten).

Hier worden twee soorten isolatie gebruikt: de HYBRIS en de TRISO HYBRID S.

Twee lagen Hybris worden bevestigd: één tussen de kepers en één tussen de gordingen.

 

Daarna wordt hierover nog een laag Triso Hybrid S aangebracht tussen de gordingen (onderaan rechts). Deze dikke balken worden niet overdekt om het mooie zicht op het timmerwerk te behouden.

Deze Triso Hybrid S (onderste deel) zorgt tegelijkertijd voor een luchtdichte afsluiting zodat geen afsluitende tapes dienen gebruikt te worden of een afzonderlijk dampscherm.

Waar twee stroken van de Triso Hybrid S samenkomen, ze deels over elkaar leggen, vastnieten op de kepers of een tussenbalk en luchtdicht afplakken met een Actis tape.

Bij dit dak wordt eveneens alleen de Triso Hybrid S gebruikt als isolatie en dampscherm.

Renovatie langs de buitenkant van het landhuis uit 1530 van het kasteel “Château de la Côte”, gemeente Reugny in Touraine (dép. 37) Frankrijk. Het linker gedeelte is reeds afgewerkt. Het middenstuk is reeds ontdaan van zijn leien en er werden al bijna twee stroken Triso Hybrid S aangebracht, terwijl men de isolatie rond de nieuwe dakkapellen aan het afwerken is. Hierover wordt dan nog een laag Boost’R Hybrid S gelegd die tegelijkertijd als onderdak en regenscherm zal dienen. Rechts bevindt zich nog het gedeelte met de oude leien die nog dienen afgebroken te worden.

Een verpakking van de Triso Hybrid

Gelieve ook onze plaatsingsgids onder de in Frankrijk gebruikelijke naam Triso Toiture ( = Boost’R Hybrid S + Triso Hybrid S + Isoclips ) te raadplegen.

 

 

 

DEL-BA Products bv is verdeler in Benelux van het gamma Actis Isolatie materialen.

Leuvensesteenweg 206 - 3370 Boutersem - Roosbeek

Burelen : info[at]delba.be / 0032 (16) 734246

Magazijn : info[at]verfschuur.be / 0032 (16) 461905