Over isoleren

 

 

Isoleren ? !
Men isoleert om de ( gecreëerde of opgeslagen ) warmte vast te houden of om de ( zonne-) warmte tegen te houden.

Actis isolatie materialen reflecteren de warmte stralingen "zowel van de zon buiten als van een warmte bron binnen in een structuur". Voorbeelden van toepassingen : huizen, woningen, gebouwen, karavans, campers, tuinhuizen, chalets, boten en woonboten, containers, en nog veel meer.... .

Reflecterende isolatie materialen of coatings worden haast is alle onderdelen van onze maatschappij gebruikt, zowel in kleding als in voertuigen, in vaartuigen en in vliegtuigen, in ruimtetuigen en in satellieten, in de voedingsindustrie, en in nog vele andere takken waar men een hoge warmte-isolatie waarde verlangt.
Denk maar eens aan uw thermos... hoe jouw lekkere koffie warm blijft gedurende soms uren en dagen !

Hoe werken de Actis isolatie materialen ?
Een warmtebron ( vb. centrale verwarming ) verwarmt het binnen-volume van een woning. Niet alleen de lucht warmt op, ook de binnenmuren, de meubelen, de vloer, en alles wat in de ruimte staat of hangt... zelfs het water in een aquarium, alles. Langzaam geleid de warmte doorheen de muren en het plafond of dak naar buiten ( dit noemt men energie overdracht- warmte geleiding ). Klassieke isolatie materialen zorgen ervoor dat de warmte geleiding zo traag mogelijk gebeurt, want hoe sneller dit gebeurt hoe meer/sneller men warmte verliest aan de omgeving.
Wat doet een Actis reflecterend isolatie materiaal anders dan klassieke isolatie, ook een klein beetje de geleiding vertragen... maar hoofdzakelijk de warmte stralingen terugkaatsen door het gebruik van meerdere warmte reflecterende lagen in het materiaal.
Op deze manier bekomt men ook een hoge isolatie waarde met een heel dun isolatie materiaal.

 

De nieuwste Actis Honingraatstructuur isolatie materialen combineren de werking van de klassieke isolatie materialen met de technologie van de Multi Reflecterende isolatie materialen.

 

Actis isolatie technologie

 

 

Multi reflecterende isolatie

 

Honingraatstructuur isolatie

 

DEL-BA Products bv is verdeler van het gamma Actis Isolatie materialen.

Groothandel  /  Import - Export